Go to Top

De vaardigheid die je tijdens sollicitaties moet laten zien!

Als jij in de positie zou zijn dat je mensen moet aannemen voor de functies waar je naar solliciteert, wat zou je dan de belangrijkste vaardigheid vinden? Waarschijnlijk één van de hard skills, zoals specifieke kennis en vaardigheden die belangrijk zijn voor de functie.

Wat werkgevers ook belangrijk, zo niet nog belangrijker, vinden, is dat je in staat bent om prioriteiten te stellen en op die manier je tijd goed te verdelen.
 
Laat dit zien tijdens je sollicitaties! Voor werkgevers ben je pas echt een interessante kandidaat, als je laat zien dat je jouw werkzaamheden als onderdelen van het grotere geheel ziet en prioriteiten kunt stellen. In iedere functie zou je de doelen van het team en het bedrijf meer strategisch kunnen benaderen.
 
Dat je hiertoe in staat bent kun je goed laten zien in sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken:
 
Wanneer je over je werkervaring vertelt, laat dan niet alleen zien dat je in staat bent om problemen op te lossen, maar ook dat je verder denkt dan alleen het probleem. Bijvoorbeeld dat je realiseerde dat je een belangrijke bijdrage leverde of hoe je eerst kleine beslissingen nam om vervolgens het grotere probleem op te kunnen lossen.
 
Wees ervan bewust dat de dingen die voor jou vanzelfsprekend zijn niet meteen duidelijk zijn voor de ander. Leg dus uit hoe en waarom je bepaalde dingen deed en bepaalde prioriteiten stelde.